Zaterdag 6 oktober: Rondleiding ambachtelijke stroopstokerij

Hombourgeois heeft sinds jaar en dag de familietraditie van het stroopstoken voortgezet. Elk najaar is Roy Eussen dag en nacht in de weer om de vers geoogste appels en peren te verwerken tot stroop. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze met een koperen ketel en houten pers. Deze stroop is niet te vergelijken met de stroop die in de supermarkt te krijgen is. Zij organiseren rondleidingen en proeverijen door de ambachtelijke stroopstokerij. Rondleiding duurt 1,5 uur

 

Zaterdag 6 oktober - Foo Fighters coverband

De Foo Fighters coverband In Your Honor speelt vanavond de grote en minder grote hits van deze alternatieve rockband. Denk aan gehoorbescherming.

 

Zondag 7 oktober: Labyrint Drielandenpunt Vaals

Vanmiddag zijn wij actief op het hoogste puntje van ons koninkrijk dat in Europa ligt. We beginnen met koffie en gebak bij Taverne de Grenssteen. Nadat we de inwendige mens versterkt hebben gaan we naar het Labyrint om rond te dolen. Na afloop van de dwaaltocht meken we een korte wandeling van 6,5 km rondom het Drielandenpunt.

 

Zondag 7 oktober: Uit eten Restaurant de Bokkerijder

Nadat we ons de afgelopen middag hebben geamuseerd op en rond het Drielandenpunt is het tijd om de inwendige mensen te versterken. We hebben de keuze uit een uitgebreid menu, er is dus voor ieder wat wils. Ook mensen die niet hebben deelgenomen aan de middagactiviteiten zijn uiteraard van harte welkom.

 

Zaterdag 13 oktober: Bioscoop Vue Kerkrade

We nemen de vroege avondvoorstelling, de meeste films beginnen om 19:00/19:15/19:30 uur. Na afloop van de film kunnen we gezamenlijk nog wat drinken.

 

Zondag 14 oktober: Rommelmarkt MECC

Vandaag struinen we langs de kraampjes op de rommelmarkt die eens in de paar maanden in het MECC gehouden wordt. Eens kijken wat er allemaal door mensen verkocht wordt en misschien vind je nog datgene waar je al een tijdje naar op zoek was of gewoon iets leuks wat altijd van pas komt.

 

Zondag 14 oktober: Wokken in Hoensbroek

Niet mokken, maar lekker wokken. Deze uitspraak bestaat al jaren, maar doet het nog steeds goed bij de mensen. We kunnen 2,5 uur onbeperkt genieten van culinaire gerechten.

 

Zaterdag 20 oktober: Museum Land van Valkenburg

De vaste tentoonstelling presenteert hoogtepunten uit de geschiedenis van Valkenburg en omgeving. De rode draad daarin is ‘mergel’, de kalkzandsteen die zo karakteristiek is voor deze regio. De tentoonstelling begint in de Krijttijd, waarin de omstandigheden mogelijk maakten dat mergel kon ontstaan, en loopt door tot in de 19e en 20e eeuw met toerisme en mergelarchitectuur van onder andere Pierre Cuypers. Tevens is er een collectie leesplankjes in woord en beeld 'aap-bis-zjwaam' te zien. Leonie Robroek die deze collectie verzamelde ontwierp 4 leesplankjes voor dialectonderwijs binnen de gemeente Landgraaf. Zij begon haar verzameling met Pop-Hond-Klok, waarmee ze thuis leerdelezen, en een Maastrichtse versie (1984) van het plankje dat als eerste in het Limburgs verscheen.

 

Zaterdag 20 oktober: Ristorante IL Forno

In dit Italiaans restaurant waan je je voor even in Italië als je geniet van eigengemaakte pizza's, pasta's en andere Italiaanse heerlijkheden. Authentiek en iedere dag vers, zo worden de gerechten bereid, met recepten die al generaties lang worden doorgegeven. Kom en geniet van specilità della nonna, oma's specialiteiten!

 

Zondag 21 oktober: Wandeling Schinnen

Deze keer lopen we de oranje paaltjesroute in Schinnen. Dit is een uitgezette wandeling van 14,2 km die leidt door Schinnen, Puth en Sweikhuizen. We kunnen genieten van vergezichten, holle wegen en bos. Onderweg maken we een tussenstop om de inwendige mens te versterken.

 

Zondag 21 oktober: Uit eten Brasserie Peil 5

Na een mooie wandeling door het landelijke Schinnen en omstreken gaan we de inwendige mens versterken bij Brasserie Peil 5 in Schinnen. Deze brasserie is gelegen in het centrum van Schinnen, naast de vijver.

 

Zaterdag 27 oktober 2018: Halloween "The Villains IV" in Mondo Verde

Vanavond gaan we griezelen in Mondo Verde. Als de duisternis valt, worden de wereldtuinen getransformeerd in een akelig gebied met onder andere de volgende scare zones: The Infected , The Darkness, The Fun Maze, Cave in the Woods, Victorians from Hell, Jungle Fever, en de Witte Wieven. Je bent ook niet meer veilig op de wandelpaden met walking scare actors die overal kunnen opduiken in het park en waarmee je op de foto kunt. Je kunt je maag versterken met een hapje en een drankje bij de verschillende horecagelegenheden in het park. Ook is er een markt waar je Halloween goodies kunt scoren. Om 24:00 uur sluiten de scare zones en is er nog een Fotoshoot/ Afterparty met DJ van 00:30 tot 01:30 uur.

 

Zondag 28 oktober: Afternoon Tea bij Teazone in Maastricht

In Nederland en Duitsland bestaat de misvatting dat een High Tea een luxueus middagritueel zou zijn. Een High Tea is echter een Engelse maaltijd, vooral bedoeld voor arbeiders om te nuttigen rond 18:00 uur. Wij gaan vandaag een royal Afternoon Tea beleven bij Teazone in het centrum van Maastricht. Deze aangeklede thee bestaat uit zowel hartigheden als zoetigheden en wordt in gangen geserveerd met bijpassende thee.

 

Vrijdag 2 november: Vurige Vijvers Molenvijverpark Genk (B)

In Genk naar Vurige Vijvers, een gloednieuw licht- en vuurparcours in het Molenvijverpark. Tijdens een wandeling van ongeveer één kilometer passeer je langs tal van leuke licht- en vuurinstallaties, zoals lichtgevende waterlelies, een veld vol lichtjes en vuuracts op het water. Tot rust komen doe je in het vuurkamp, waar je lekkere marshmallows kan bakken op de barbecue.

 

Zaterdag 3 november: Bowlen- en Kennismakingsavond

Vanavond zijn meerdere bowlingbanen gereserveerd bij “Bowling- & Partycentrum Stardust”. Door de publicaties in diverse media, zullen vanavond ook aspirant- c.q. nieuwe leden aanwezig zijn. Ook jouw introducés zijn welkom. Voor de leden is het ook een prima gelegenheid om (nog onbekende) leden te ontmoeten. Bowlen vanaf 20:00 uur tot 22:00 uur.

 

Zondag 4 november - Clip 'n' Climb Sittard

Klimmen bij dit indoor klimpark is niet alleen leuk en actief; je bouwt meteen ook aan je zelfvertrouwen. Ervaring of een klimpartner is niet nodig. Na de instructie kunnen we beginnen met klauteren; er zijn maar liefst 30 challenges! Zorg ervoor dat je dichte schoenen aanhebt, lang haar vast draagt en geen loshangende sieraden om hebt.

 

Dinsdag 6 november: Supper Club

Vanavond gaan we eten bij Café de Pancraat, bij de meesten onder ons bekend onder zijn “oude“ naam de Kroniek. Zij hebben iedere dinsdagavond SupperClub. Het is toch heerlijk als je gewoon kunt aanschuiven na je werk en niet hoeft te denken aan de afwas? Het is eten wat de pot schaft en tegenwoordig in een bepaald thema. Dit thema wordt van tevoren via het forum bekend gemaakt. Is het druk, geen nood; de koks bereiden snel iets anders erbij. Kortom, wees erbij en laat je verrassen!

 

Zaterdag 10 november: Cocktail Workshop

Wil je leren om een cocktail te maken? Nu is je kans. Eetlokaal Zaartje geeft een cocktail workshop waarin je 3 cocktails gaat maken.

 

Zondag 11 november: Wandeling Wormdal – Richterich

Tijdens deze heuvelachtige wandeling starten we vanaf restaurant Teuterhof Hütt’n langs de Worm en dan door het mooie bos Wiedtbusch naar het dorpje Rumpen. Via veldwegen komen we in het dorpje Mittelürsfeld en via een mooi grindpad zijn we dan in Richterich. Hier een pauze bij Alt Richterich. Daarna langs het prachtige kasteel Schloβ Schönau en dan dwars door de velden naar het dorpje Berensberg. Hier gaan we door het mooie Paulinenwäldchen naar het Wormdal. We klimmen door een hellingbos omhoog naar een plateau. Via een mooi panorama pad bereiken we de Adamsmühle en dan weer via een hellingbos tot bij het startpunt. Etenstijd, yummie!

 

Zaterdag 17 november: AVZL Kennisquiz

Al een paar keer gehouden en steeds een succes. Deze quiz is gebaseerd op de Pubquiz, maar wordt in de huiskamer van Paul gespeeld. Debora en Marco zorgen voor de vragen (en antwoorden). In groepsverband word je kennis getest op het gebied van muziek, sport, tv en film, geschiedenis, aardrijkskunde en algemene kennis. Deze avond staat al jaren garant voor een gezellige avond. Er passen maximaal 16 mensen dus meld je tijdig aan. Wij zorgen voor een hapje en een drankje, zorgen jullie voor goede quiz-zin.

 

Zondag 18 november: dierentuin Zoom Erlebniswelt

Vandaag gaan we een dagje naar Zoom Erlebniswelt, de dierentuin van de Duitse stad Gelsenkirchen. Het plein bij de ingang vormt het startpunt van de rondwegen door 3 themagebieden. In het Alaska-themagebied komen we o.a. de verblijven van lynxen, wolven, elanden, sneeuwuilen en verschillende kleinere zoogdieren tegen. Hier vinden we ook een groot verblijf voorzien van een grote waterval voor Kodiak-beren en poolvossen. De "Tundra" wordt bewoond door een groep rendieren, terwijl de "Polarregion" bestaat uit de verblijven van de ijsberen en de Californische zeeleeuwen. Het verblijf van de zeeleeuwen is de grootste in zijn soort in Europa en kan door middel van een glazen tunnel ook onder water bekeken worden door de bezoekers. Het Afrikaanse themagebied omvat o.a. steppezebra's, struisvogels, maraboes, parelhoenders, elandantilopen, springbokken en zwarte paardantilopen. De "Baumsavanne" is in dit themagebied het terrein van de giraffen, hoornraven, impala's en nyala's. Omliggende verblijven worden bewoond door leeuwen, gevlekte hyena's en verschillende vogelsoorten. Het "Regenwald"-gebied bestaat uit de verblijven van de nijlpaarden, chimpansees, rode vari's en servals. In het themagebied "Azië" zijn onder meer orang-oetans, Siberische tijgers, kleine panda's en kamelen te zien. Kortom, genoeg te zien om een dag te verblijven in deze mooie dierentuin!

 

Zaterdag 24 november: Adventskrans maken

Tijdens een workshop bloemschikken maken we een bloemstuk voor de komende adventsdagen. De workshop wordt gegeven door Bloemenboetiek Chandra. Naast dat zij een eigen zaak heeft (gespecialiseerd in bruids- en rouwboeketten) geeft zij ook al jaren bloemschikcursussen. Schuif vanmiddag aan en je kunt je familie en vrienden verbluffen met een mooi zelfgemaakt bloemstuk. Chandra maakt er altijd iets moois moderns van.

 

Zaterdag 24 november: E-karten bij POWERARENA

Vanavond gaan we een gezellige avond karten. Om het weekend in te luiden gaan we ons een beetje voelen als nationale trots Max Verstappen, dus kom karten op de grootste elektrische indoor kartbaan van Parkstad Limburg. Karten is een spannende en spectaculaire activiteit voor jong en oud! Het is een relatief ongevaarlijke sport die voor vrijwel iedere doelgroep bereikbaar is. De kartbaan is speciaal ontworpen om op hoge snelheden spectaculair door de bochten te kunnen racen. Het circuit bevat enkele unieke bochten en meerdere rechte lange baandelen om zo alle kracht van de elektrische karts optimaal te kunnen benutten.

 

Zondag 25 november: Brunch Snowworld

Vandaag gaan we genieten van een heerlijke brunch bij Snowworld in Landgraaf.De brunch bestaat uit: huisgemaakte seizoenssoep, diverse soorten brood en broodjes, saucijzenbroodjes, kazen, vleeswaren en gerookte zalm, zoetwaren, diverse salades, warme gerechten zoals kippenragout en stoofvlees, scrambled eggs, bacon en worstjes, wafels met warme kersen, cakejes en patisserieën en fruit. De brunch is inclusief onbeperkt thee, koffie, melk, verse jus d'orange, Fristi en koude Chocomel. Voor de liefhebber kunnen we na afloop nog de Wilhelminaberg beklimmen om weer wat calorieën te verbranden.

 

Zaterdag 1 december: Workshop Keien beschilderen

Kei-superleuke creatieve workshop: Keien beschilderen Dit zijn keien van 12 tot 15 cm groot en zijn leuk voor decoratie cadeautjes of gewoon voor jezelf. Afbeelding zelf te bepalen (eigen huisdier is bijv. mogelijk). Wel rekening ermee houdend dat de steen maar 12 -15 cm groot is. Wie heeft verborgen creatieve talenten?

 

Zondag 2 december: Route D’Amuse Valkenburg

“Amuse-gueule” is de originele Franse benaming voor smaakpleziertjes. Heeft ons riviertje “de Geul” dan iets culinairs in haar naam? We zullen het beleven! Voor de veertiende keer wordt de Route d- Amuse georganiseerd. De wandelingen gaan over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Onderweg genieten we van heerlijke amuses bij 5 gerenommeerde horecagelegenheden. Voor vegetariërs wordt ook een alternatieve amuse verzorgd. We kunnen kiezen uit drie verschillende wandelroutes; alle routes omvatten buiten het ‘stadse’ deel een stukje door de prachtige natuur die het Kerststadje omringt.

 

Zaterdag 8 december: Classics Night

Dansen op de klassiekers van de jaren 80, met af en toe een uitstapje naar de jaren 90 en de hedendaagse muziek. De avond is gericht op een publiek van 30 jaar en ouder maar het is geen probleem als je nog geen 30 bent.

 

Zondag 9 december: WITTE KERST........ MARKT ? Monschau (D)

Vanaf 30 november tot 23 december 2018 is de Monschauer Weihnachtsmarkt weer open. Op vrijdag en zaterdag van 11:00u tot 21:00u en op zondag van 11:00u tot 20:00u. In het idyllische centrum staan rondom de grote verlichte kerstboom vele knusse kerststalletjes. De geur van wafels en glühwein, de live muzikanten en de mooi versierde straatjes en pleinen zorgen samen voor dat héle speciale kerstmarkt-gevoel wat u eens meegemaakt moet hebben.

 

Zaterdag 15 december: High Tea Bie Moes in Sittard

We gaan genieten van een high tea op een speciale locatie, namelijk katten café Bie Moes. Bie Moes is het eerste katten café in Limburg, gelegen in het centrum van Sittard. In het kattencafé wonen 8 katten die geadopteerd zijn vanuit de dierenopvang of het asiel. In een huiselijke sfeer worden de gasten ontvangen en kunnen zij een hapje en drankje nuttigen in het samenzijn van de katten. Met de katten kan worden gespeeld en geknuffeld. Geniet tussendoor van 3 rondes met hartige en zoete lekkernijen en zoveel thee en koffie als je maar wilt! Alles wordt vers bereid. Na afloop kunnen we nog een bezoek brengen aan Wèntjerdruim. Van 14 december 2018 t/m 6 januari 2019 wordt de binnenstad van Sittard wederom omgetoverd tot een winterse droomwereld. De fraai versierde gevels en winterbomen zorgen ervoor dat de hele historische binnenstad en het terrein bij de Ligne volledig in de kerstsferen komt.

 

Zondag 16 december: Sportmiddag

We beginnen met een uur badminton en het 2e uur kiezen we voor korfbal. We zullen het korfbal deze middag proberen te spelen volgens de geldende regels. Het is een ideale sport om gemengd te spelen. Het niveau is niet van belang, sportief en plezier maken daar gaat het deze zondagmiddag om. Wel zelf een badmintonracket mee nemen. Kies voor makkelijk zittende kleding en sportschoenen (geen zwarte zolen). Er kan gebruik worden gemaakt van kleed- en doucheruimten. Na afloop is er gelegenheid om in de kantine samen iets te drinken.

 

Zaterdag 22 december: Rondleiding Brand Bier Brouwerij Wijlre

Ontdek de oudste brouwerij van Nederland op één van de mooiste plekken van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Maak tijdens een rondleiding in de Brand Bierbrouwerij kennis met de eeuwenoude geschiedenis van het bier waar Limburg trots op is. Voel, ruik en proef de bijzondere bieren van Brand. De rondleiding duurt ca. 2 uur. Wij worden ontvangen met koffie/thee en Limburgse vlaai, tevens worden er enkele biertjes en/of frisdrank geschonken.

 

Zondag 23 december: Spellenmiddag

Vandaag een gezellig spellenmiddag bij een lid thuis! Potje kaarten? Mens erger je niet? You name it! Geef bij je aanmelding aan welk spel je meeneemt. Voor een drankje wordt door de gastheer gezorgd. Als iedereen iets lekkers mee neemt voor erbij, is er van alles te smikkelen zodat het een gezellige middag wordt.

 

Zaterdag 29 december: uit eten bij Les Grands Buffets met bioscoop Pathé

Restaurant Les Grands Buffets ligt in het centrum van Maastricht. Vanavond krijg je hier de mogelijkheid om alle verschillende smaken die de wereld ons te bieden heeft te proeven. Het restaurant is gevestigd in het voormalige postkantoor aan het Vrijthof. We kunnen 2,5 uur onbeperkt genieten van soepen, sushi, salades, seafood en hoofdgerechten. Tapbieren, huiswijnen en alle non-alcoholische dranken zijn inbegrepen in de prijs. Na het eten is er de mogelijkheid om naar de bioscoop Pathé te gaan. Deze bioscoop ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het restaurant. De films waaruit we kunnen kiezen, zullen een paar dagen van tevoren op het forum gezet worden. Geef bij het aanmelden aan of je mee uit eten gaat en meegaat naar de bioscoop, óf alleen mee uit eten gaat óf alleen meegaat naar de bioscoop.

 

Zondag 30 december: Wandeling Teverener Heide

Net over de de grens bij Ubach over Worms in Übach-Palenberg ligt de Teverener Heide. In dit aparte natuurgebied wandelen we afhankelijk van het weer en voorkeur van de deelnemers een route van 6.0 of 9.4 km.

 

Zondag 30 december: Eten Mongu Star

Na de wandelingen kunnen we nog gaan eten bij oosters restaurant Mongu Star.

 

Maandag 31 december: Oud op Nieuw

Oud op Nieuw: altijd weer een speciale dag / nacht die je eigenlijk niet in je eentje maar met vrienden en bekenden wilt vieren. Daarom dit jaar gezellig bij Mark thuis. Er kunnen maximaal 12 mensen komen dus meld je snel aan. Het idee is om om 18 uur bijeen te komen en dan met z’n allen Chinees te eten (kosten worden gedeeld). aarna gezellig kletsen (misschien een kaartspelletje spelen of iets leuks op tv kijken, wat iedereen wil) onder het genot van drankjes en hapjes. Iedereen neemt zelf wat lekkers mee en Mark zorgt voor drank. Er is zelfs de mogelijkheid te blijven slapen. Dit moet dan natuurlijk even goed afgestemd worden ivm het ontbijt. Zoals iedereen weet: ben je bij Mark thuis, dan is het altijd gezellig.

 

Zaterdag 5 januari : Escape Room Abdij Rolduc

De escape room is gevestigd in de hoeve van Abdij Rolduc. Door samen te werken, goed te communiceren en het oplossen van raadsels en puzzels, moet de groep zich weten te bevrijden. Vandaag gaan we een goed verborgen geheim op de kamer van Pater Aegidius proberen te achterhalen. De pater is namelijk met de noorderzon vertrokken en heeft zijn geliefde zolder verlaten achtergelaten…

 

Zondag 6 januari: Brunch en wandeling Klimmen

Na de drukke Kerst- en Oud op Nieuwperiode wordt het tijd voor een gezellige brunch met een wandeling na afloop. Bij Rustpunt Achterum in Klimmen krijgen we tijdens de brunch brood, beleg, ei, yoghurt, jus d’orange, koffie en thee. Na afloop maken we een wandeling in de buurt (afhankelijk van de weersomstandigheden).

 

Zondag 13 januari: Wandeling Schimmert

We maken vandaag een gemakkelijke en rustige wandeling met één steile helling. We lopen over veldwegen naar het buurtschap Waterval. Na de steile helling van de Wijngaardsberg lopen we via het Vliekerbos richting Ulestraten waar we kunnen pauzeren. Via opnieuw veldwegen lopen we vervolgens terug richting Schimmert.