Zaterdag 6 januari: Bioscoop Quatro en flammkuchen eten in Heerlen

In bioscoop Quatro beleef je films optimaal. In een sfeervolle, gezellige omgeving de nieuwste films kijken en heerlijke flammkuchen eten.

 

Zondag 7 januari: Lunch Brasserie “De Uitvlucht”

Vandaag gaan we smullen van enkele lekkere 2 gangen lunch bij Brasserie “de Uitvlucht”. We beginnen met een kom soep (keuze uit tomaten- of champignonsoep) met stokbrood

 

Vrijdag 12 januari: Jeu de Boules

Afgelopen jaar stond deze activiteit niet op het programma van de AVZL. Goede reden om dit jaar weer met de ballen te gaan gooien in de boulodrome aan de Varenbeukerweg om te zien wie zich het komende jaar petanque-kampioen van AVZL mag noemen.

 

Zaterdag 20 januari: Kaarsen maken Valkenburg

Tijdens deze workshop kun je een kaars maken met je eigen handafdruk en/of een dompelkaars.

 

Zaterdag 20 januari: Uiteten bij Barbecue Restaurant Ritchi’s Steakhouse

We gaan vanavond nog een hapje eten. Gedurende 2 uur kun je lekker genieten van vlees op een tafel barbecue.

 

Zondag 21 januari: Wandeling St Pietersberg, Maastricht

Vandaag een wandeling met 2 korte beklimmingen waar we beloond worden met enkele mooie vergezichten rondom de St. Pietersberg en Cannerberg.

 

Zaterdag 27 januari: Escaperoom Kerkrade

Sinds kort is het mogelijk om de zolderkamer van tovenaar Nocilix te betreden. Lange tijd is de kamer volledig afgesloten geweest totdat een onderzoekster toestemming kreeg de kamer te bezoeken. Begrijp de denkwijze van de tovenaar en volg de handelswijze, zoals door hem beschreven, met uiterste precisie op. Maar wees beducht dat na 23:00 uur niemand meer aanwezig is op het landgoed. Dat heeft zo zijn redenen, zoals je zult ervaren.... Ontrafel jij de levensles van de tovenaar voordat de avond valt? Je hebt 60 minuten de tijd om het hoofdstuk te voltooien.

 

Zondag 28 januari: Rondleiding kunstcentrum Genhout

We krijgen vanmiddag een rondleiding in de Hubertuskerk in Genhout ook wel bekend als Kunstcentrum Genhout. Hier zijn vele schilderingen in de absis en het gewelf van bekende en minder bekende kunstenaars. Tijdens een ongeveer 5 kwartier durende rondleiding krijgen we informatie, uitleg en anekdotes over de kunstwerken, de kunstenaars en de kerk.

 

Daarna gaan we nog een zogenaamd ommetje Genhout lopen van ongeveer 5 km lang waarbij tijdens de route ook diverse kunstwerken te zien zijn die verband houden met de eerdere rondleiding

 

Vrijdag 2 februari: E-karten bij POWERAREA

Vanavond gaan we een gezellige avond karten. Om het weekend in te luiden gaan we ons een beetje voelen als nationale trots Max Verstappen, dus kom karten op de grootste elektrische indoor kartbaan van Parkstad Limburg. Karten is een spannende en spectaculaire activiteit voor jong en oud! Het is een relatief ongevaarlijke sport die voor vrijwel iedere doelgroep bereikbaar is. De kartbaan is speciaal ontworpen om op hoge snelheden spectaculair door de bochten te kunnen racen.

 

Zaterdag 3 februari: Grieks uit eten bij Nisos

Nisos is een gezellig Grieks restaurant in het centrum van Heerlen. Het bevind zich tussen de parkeergarage (Geleenstraat) en voormalig boekhandel Winants. Het restaurant kent een goede prijs-/ kwaliteit verhouding en de kaart is zeer uitgebreid

 

Zondag 11 februari: Carnavalsoptocht Heerlen

De praalwagens en lichteffecten welke te zien zijn op carnavalszondag in Beek trekken jaarlijks 20 tot 30.000 bezoekers. Ook deze keer zijn wij weer aanwezig bij deze bijzondere optocht!

 

Zaterdag 17 februari: Bowlen & Kennismakingsavond Hoeve de Aar, Heerlen

Vanavond zijn er meerdere bowlingbanen gereserveerd bij Hoeve de Aar in Heerlen.

 

Wil jij nader kennis maken met de leden van de AVZL ?  Meld je dan aan via activiteiten@avzl.nl

of neem contact op met : 06 - 33900277

 

We bowlen van 20:00 uur tot 22:00 uur, kosten voor het bowlen: 4 euro per persoon (excl drank).

 

Zondag 18 februari: Limburgse Tapas Lunch

Vandaag gaan wij genieten van Oma's luxe Limburgse tapa's lunch bij Herberg Bie de Tantes in Eys. Bourgondisch genieten van lekkere streekgerechten in het heuvellandschap. We krijgen een preufplank met verschillende huisgemaakte Limburgse hapjes: diverse Limburgse vlees- en kaassoorten, truffel- en geitenkaaskroketjes en Bourgondische bitterballen. Geserveerd met mosterd, stroop en Limburgs roggebrood.

 

Zondag 18 februari: Wandeling Eys

Aansluitend aan de tapas lunch kunnen we nog een korte wandeling (5 km) maken in de mooie omgeving van Eys. Altijd wel lekker om nog even de frisse lucht in te gaan.

Je kunt je natuurlijk ook alleen voor de wandeling aanmelden.

 

Vrijdag 23 februari: Skiën in Snowworld Landgraaf

Vanavond gaan we een avondje (1830 – 2230 uur) vrij skiën in Snowworld Landgraaf. Heb jij al ski of snowboard ervaring, meld je aan.

 

Zaterdag 24 februari: Stappen in Sittard

Vanavond we elkaar op het marktplein om daarna in een van de velen kroegen die Sittard rijk is,

gezellig een drankje te doen. Even relaxen en afschakelen en bijkletsen over van alles en nog wat.

 

Zondag 25 februari: Spellenmiddag

Vandaag een spellenmiddag! Potje kaarten? Mens erger je niet? You name it! Geef bij je aanmelding aan welk spel je meeneemt. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

 

Zaterdag 3 maart: Dorpsbrouwerij De Maar Jabeek

De brouwerij bottelt de volgende bieren: Jabeeks Blond(5%), het eerste bier gebaseerd op Pilsener- en Münchenermout, Genhouts Genot(6%), een amber gekleurd bier met een toets van zoethout, Bengelder Bengel(7%) met dadels en champagnegist, Hedelfinger Kersenbier (6%) met kersen en de Witte Juffer.

 

We krijgen vanmiddag een persoonlijke presentatie waarin behalve historie en achtergronden van Dorpsbrouwerij De Maar ook het brouwproces uit de doeken wordt gedaan. Tijdens de presentatie zijn er een aantal pauzes waarin de eigen bieren worden geserveerd en van toelichting worden voorzien. Na afloop van de presentatie volgt een bezoek aan het brouwerijtje zelf. Daar wordt het brouwproces nog eens inzichtelijk gemaakt vanaf het schroten van de mout tot aan het bottelen van het bier. Het arrangement met presentatie, 3 biertjes en bezichtigen brouwerijtje duurt 1,5 tot 2 uur en gaat door bij minimaal 9 personen.

 

Zondag 4 maart: Sportmiddag

We beginnen met een uur badminton en het 2e uur kiezen we deze keer voor korfbal. We zullen het korfbal deze middag proberen te spelen volgens de geldende regels. Het is een ideale sport om gemengd te spelen. Het niveau is niet van belang, sportief en plezier maken daar gaat het deze zondagmiddag om. Wel zelf een badmintonracket mee nemen. Kies voor gemakkelijk zittende kleding en sportschoenen (geen zwarte zolen).

 

Vrijdag 9 maart: WalkingdinnerKwizz

De Kwizzmaster staat garant voor een originele, uitdagende, maar bovenal ook een gezellige avond. Een afwisselend quizprogramma bestaande uit diverse spelronden waarbij kennis handig, maar niet altijd noodzakelijk is om punten te scoren. Een moment van interactief bezig zijn, een gezellig samenzijn waarbij de gezellige sfeer uiteraard voorop staat. Think and Link!

 

En het juiste antwoord is…

Het quizprogramma duurt ongeveer 2 uur en bestaat uit diverse spelronden. Onderwerpen als sport, algemene kennis, maar ook leuke weetjes passeren de avond. Weet u bijvoorbeeld hoeveel Mc Donald restaurants er zijn in New York? Zomaar een leuk weetje waar u punten mee kunt scoren.

En de winnaar is…

Na de quiz is het tijd voor de prijsuitreiking, maar dan wel een uitermate originele prijsuitreiking.

 

De quiz is een gezellige onderbreking van een 5-gangen diner

 

Zondag 11 maart: Zwarte Markt Tessenderlo (B)

We bezoeken vandaag de Zwarte Markt in Tessenderlo. Het is een van de grootste overdekte markten in Europa. Verdeeld over een aantal hallen loop je langs allerlei kraampjes waar vooral nieuwe spullen tegen een laag prijsje worden aangeboden. Er zijn ook een paar kraampjes met tweedehands spulletjes waar de verzamelaar eens rustig doorheen kan snuffelen. Er is een hal met live muziek waar je heerlijk kunt smikkelen van eten uit ieder land van Europa, van Kebab, Chinees, Pizza tot een friet met kroket.

 

Zaterdag 17 maart: Amerikaanse avond met oud Hollandse spellen

Vanavond maken we gebruik van de gastvrijheid van Stichting Werkplaats K. In de aula van een voormalig schoolgebouw, waarin diverse kunstenaars atelierruimtes beheren, zullen wij een oud Hollandse spellenavond organiseren, op Amerikaanse wijze.

 

Graag willen wij een buffet maken van gerechten die we zelf meenemen. Zoals gebruikelijk in Amerika, neemt iedereen voor deze spellenavond één gerecht mee, met het volume van een maaltijd, gewoon wat je zelf eet en 'n beetje extra. Er is een keuken aanwezig, waar je desnoods iets kunt opwarmen.

 

Het mag een voor-, hoofd- of nagerecht zijn. Denk bijvoorbeeld aan: groente- of appeltaart. Fruit-, pasta-, aardappel- en gemende salade, koude schotel, een schaal kaasblokjes met worst, chocomousse, fruitbowl, stokbroden met kruidenboter.

Ook brengt ieder zijn 'eigen' drinken mee.

 

Wij zorgen voor oud Hollandse spellen; bijvoorbeeld spijkerpoepen of bliklopen, laat je maar verrassen.

 

Zondag 18 maart: Wandeling ‘Vielender Tour’

Een tamelijk pittig wandelingetje (16 km) vanuit Vijlen, veel bergop en bergaf, gedeeltelijk langs de Duitse grens. Via Mamelis en Oirsbach lopen we naar Bocholtz. Hier pauzeren we (niet te lang) bij de Scholtisserhof. Daarna vervolgen we de wandeling via Nijswiller en Hilleshagen terug naar Vijlen. Na de wandeling kunnen we een hapje eten in het café waar we starten.

 

Zaterdag 24 maart: Carpe Diem Tapas/Meze eten in Heerlen

We gaan vanavond andere tapas eten, te weten Meze, Griekse tapas. Door de keuken worden de eerste 2 gangen geserveerd. Vanaf de 3e gang is de keuze van de meze vrij. Er is keuze uit koude en warme meze en vis- en vegetarische meze. Voor wie nog plaats heeft, is er daarna nog keuze van de dessertkaart. Aan het begin van de avond komt men aan tafel uitleggen hoe een en ander in zijn werk gaat, in principe hebben we 2 uur de tijd.

 

Zondag 25 maart: Speurtocht Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa. Voor de echte Sherlock Holmes onder ons gaan we vandaag op ontdekkingstocht door dit kasteel. Aan de hand van een plattegrond zullen we de 10 meest bijzondere plekjes ontdekken: van de geheime kamer tot het gemakje. Zo weet je zeker dat je geen enkele highlight van het kasteel mist.

 

Maandag 2 april: Wandeling Hulsberg

Lekker wandelen (11 km) vandaag deze 2e paasdag. Een heuvelachtige wandeling over veldwegen, door de velden en langs de akkers en weilanden met mooie vergezichten.

 

Zaterdag 7 april Thaise kookworkshop

Omdat er zoveel aanmeldingen waren voor de vorige kookworkshop van Heuschen Schrouff hebben we er vandaag weer een op het programma gezet. Deze keer gaan we Thais koken. We volgen de kookworkshop Thai 1 en maken als voorgerecht lekkere loempia’s, daarna Rode Curry en Pad Thai (rijstnoedels). We maken heerlijke gerechten die we na afloop gezellig samen opeten onder het genot van frisdrank of witte wijn. We maken zoveel dat we het niet op krijgen, waardoor we het restant in bakjes mee naar huis kunnen nemen en er een andere dag nog van kunnen smullen (kan ingevroren worden). Ook krijgen we een kookschort zodat onze kleren niet vuil worden en dit schort mogen we na afloop mee naar huis nemen. We krijgen duidelijke uitleg op papier, zodat we de gerechten thuis nog zo vaak kunnen maken als we willen.

 

Zondag 8 april: New Race Festival / Blancpain GT Series Sprint Cup

Vandaag is de eerste race activiteit van het nieuwe jaar op het circuit en het is het New Race Festival met als hoofdprogramma de officiële FIA Blancpain GT Series Sprint Cup. Altijd spannend en spectaculair om de professionals te zien rijden in hun spectaculaire GT3 bolides welke zijn afgeleid van de bekende straat versies van de Ferrari 488 GTB, Lamborghini Huracan, Mercedes AMG GT, Audi R8 en meer. Speciaal in de chicane hoor je de bodemplaten van de wagens over de kerbstones schuren tijdens de inhaalmanouvres op een paar meter afstand.

 

Zaterdag 14 april: Lasergamen bij A Go Go Valkenburg

We gaan 2 potjes lasergamen. Wie kan beter schieten, wie kan beter schuilen en wie kan beter tactisch denken? Ga de uitdaging aan.

 

Zondag 15 april: High Tea “Bie Loe”

Een goed verzorgde high tea met veel zoete en hartige lekkernijen. En zoals ik Loe ken zal hij ons zeker ook verrassen. Inclusief onbeperkt thee. Benieuwd geworden dan ben je vanmiddag welkom bij “Aete bie Loe” (Elsloo)

 

Zondag 22 april Bloesemwandeling in Mesch

Dit voorjaar gaan we een bloesemwandeling (10 km) maken rond Mesch. Het eerste dorpje van Nederland dat aan het einde van de tweede wereldoorlog is bevrijdt. Als het weer een beetje meewerkt, komen we langs bloeiende hoogstamboomgaarden, het Mescher plukbos, door holle wegen en langs het Savelsbos. Op de 9 meter hoge uitzichttoren op de Mescherhei genieten we van het uitzicht over de Sint Pietersberg van Maastricht en kunnen we kijken tot in België. We lopen ook een stukje door België dus denk aan je paspoort.   

Halverwege is er een pauze in café De Bosrand.

Na afloop bestaat er de mogelijkheid om nog ergens gezamenlijk te gaan eten.