Zaterdag 21 juli: Flikken Den Bosch

De Zaak van de Bossche Bollen Bakker, het recherchewerk is nu aan jou!

Op het altijd zo rustige parkje aan de Cavaleriestraat is het plots één en al hectiek:

Politieauto's, loeiende sirenes, mannen in witte pakken en overal rood-wit afzetlint.

De reden, een levenloos figuur midden in het parkje.

 

Een paar man van de technische recherche onderzoeken een bloedspoor dat over het wandelpad loopt. Een ander bevestigt het vermoeden van iedereen die aanwezig is, de persoon is dood. De aangesnelde toeschouwers vragen zich allemaal hetzelfde af: "Wat is hier gebeurd?"

 

Maak een spannende wandeling door het centrum van Den Bosch. Onderweg kom je steeds meer informatie tegen over deze bizarre misdaad. Je controleert alibi's van verdachten, onderzoekt de crime scene en verifieert getuigenverklaringen. Gebruik je analytisch vermogen en speurzin om de dader en het motief te achterhalen. De moord is ongeveer in 2,5 uur op te lossen.

 

 

Zondag 22 juli: Dagstrand Eijsden (aanmelden t/m 21 juli).

Als het weer het vandaag toelaat, gaan we naar het dagstrand “Fun Valley”. Lekker genieten van het hopelijk volop schijnende zonnetje en het frisse water. Fun Valley heeft een ruime ligweide. Ook kunnen we gratis gebruikmaken van de waterfietsen, kano's of de bungeetrampoline. Mocht het weer te slecht zijn op deze dag dan kunnen we onderling overleggen naar welk subtropisch zwemparadijs we gaan.

 

 

Vrijdag 27 juli: Avondwandeling Genhout

We maken een leuke en gemakkelijke avondwandeling rondom het dorp Genhout. We lopen een vlakke wandeling over het plateau en door een groen glooiend dal. Er zijn mooie vergezichten en uitzichten. Halverwege kunnen we gezellig wat drinken in het plaatselijke café.

 

 

Zaterdag 28 juli: Concertregistratie Andre Rieu in Foroxity

Vanavond gaan we eens niet naar de bioscoop voor een spannende film maar voor een Bioscoopregistratie van het Vrijthof concert 2018 van Andre Rieu en zijn Johan Strauss orkest. Deze avond zullen ongetwijfeld weer de traditionele stukken als de Radetzkymars en de Donauwalzer ten gehore worden gebracht maar ook ander minder bekend werk. Voor liefhebbers van klassieke muziek, noteer deze datum in je agenda. Het concert begint om 18:45 uur en duurt 2,5 uur.

 

 

Zondag 29 juli: Boottocht Maastricht-Luik (aanmelden t/m 24 juli).

Schip ahoy!

 

We varen vandaag vanuit Maastricht via de Maas en de Nederlands/Belgische grens naar de sluizen van Ternaaien. Hier worden we 15 meter omhoog geschut om vervolgens op het Albertkanaal te komen. Rond 12.30 uur meren we af in het centrum van Luik. Op de boot krijgen we een folder en vervolgens kunnen we in Luik een leuke wandeling maken door deze boeiende stad en een terrasje pakken. Om 15.00 uur vertrekt de boot weer terug naar Maastricht. Aankomst in Maastricht is om ca. 17.30 uur.

 

 

Zaterdag 4 augustus: Terras Heerlen

Vandaag gaan we een terrasje pikken in Heerlen. We gaan gezellig ergens wat drinken en we zien wel hoe lang we in welk café blijven. Ideaal om eens lekker bij te kletsen over wat je allemaal gedaan hebt de laatste tijd of om gewoon even af te schakelen na een week hard werken.

 

 

Zondag 5 augustus: Cube Design Museum Kerkrade

Er zijn 3 tentoonstellingen te bezoeken:

Heaven or Hell, Passione Italiana en een vaste expositie.

 

Heaven or Hell?

Denken we met zijn allen dat we schoenen enkel dragen omdat ze zo lekker zitten?

Dan hebben we het wellicht het mis, want wat we aan onze voeten hebben, zegt veel meer. De hoogste tijd om de impact van shoe design eens onder de loep te nemen. Schoenen bepalen voor een groot deel ons imago. We kunnen er een statement mee maken, mee opvallen of mee binnen een subcultuur passen. Soms zorgen onze schoenen voor zelfvertrouwen en empowerment. Dat dit soms ten koste gaat van het comfort, nemen we dan vaak voor lief. De tentoonstelling belicht aan de hand van meer dan 100 extraordinary shoe designs de impact van deze ontwerpen. Door ontwerpers, kunstenaars en vernieuwende merken samen te brengen op deze expositie, ontstaat een breed overzicht van de ontwikkelingen op schoengebied.

 

De tentoonstelling Passione Italiana wil langs een geschiedkundige route vertellen hoe espresso

continu de band met zijn publiek opnieuw aanhaalt en zichzelf bevestigt als een over de hele wereld

herkende Italiaanse lifestyle.

 

Daarnaast is er een vaste expositie te bezoeken: Introductie Design volgens Cube.

 

 

Zaterdag 11 augustus: Sushi eten

De echte sushiliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit restaurant. Het is een leuk concept: “all you can eat” waarbij je de gerechtjes vanaf een lopende band kunt kiezen. Op tafel komt nog een pannetje bouillon te staan (keuze uit 4 smaken), waar je zelf lekker verse groentes en mie in kunt koken.

 

 

Zondag 12 augustus: Wandeling Maasland

We maken een vlakke en gemakkelijke wandeling door het rustige Maasland door en langs de dorpjes Meers en Maasband en uitzichten op de Maas.

 

 

Zaterdag 18 augustus: Barbecue

Door de AVZL aangeboden aan de leden

 

 

Zondag 19 augustus: Boerderij- en Heemkundemuseum Schimmert

Het boerderij- en heemkundemuseum te Schimmert herbergt op een passende locatie een omvangrijke naoorlogse collectie tractoren, machines en gebruiksvoorwerpen. In de bijhorende tuin en op de achterliggende akker groeien bloemen, groenten en (ook oude) gewassen, zoals men die op een boerderij zou kunnen aantreffen. U kunt er getuige zijn, hoe ooit het seizoen bepaalde wat er in een boerengezin die dag gebeuren moest. Als de tijd er rijp voor is, zal gedemonstreerd worden hoe er in vroegere dagen geploegd, gezaaid, gebinderd en gedorst werd.

 

Het boerderij- en heemkundemuseum in Schimmert mag zonder schroom uniek aan zijn naam toevoegen, omdat mensen met een beperking een belangrijke rol spelen bij de bedrijfsvoering. Zij voeren de Public Relations, serveren de koffie en verrichten het restauratiewerk. Zij bemensen de receptie, heten de gasten bij aankomst welkom en verzorgen de rondleidingen. Tevens onderhouden ze de grote tuin en helpen ze mee op themadagen.

 

 

Zaterdag 24 augustus: Cultural Nova

Een ronddraaiende metalen torenconstructie van zes meter hoog, die doorkruist wordt door 600 meter elastische kabel, vormt het decor van ‘Carillon – the flight of time’. Spektakel gegarandeerd dus bij de openingsvoorstelling van Cultura Nova door het Italiaanse theatergezelschap Kitonb. Deze voorstelling markeert tevens de opening van het themaprogramma ‘Bovengronds’ van de Gemeente Heerlen.

Het urban openluchtspektakel ‘Carillon – the flight of time’ neemt de toeschouwer mee op een droomachtige reis door het universum. De acrobatische dansers van Kitonb bewegen behendig door de toren en creëren een beeldend verhaal met de vier seizoenen als leidraad. De dans en acrobatiek worden aangevuld met een krachtige soundtrack uit verschillende tijdvakken en culturen, variërend van elektronische muziek tot gezongen mantra’s, van orkestrale fuga’s tot oer-stemmen. De voorstelling ‘Carillon – the flight of time’ is al in 200 steden in meer dan 30 landen opgevoerd. Duizenden toeschouwers vergaapten zich aan de surrealistische beelden, de duizelingwekkende sprongen in de leegte en de spectaculaire effecten. Laat de kans niet voorbijgaan om u onder te dompelen in deze theatershow over een wereld die zichzelf vernietigt, maar weer opveert en met jong elan een nieuw tijdperk binnentreedt.

 

 

Zaterdag 25 augustus: IJs eten bij ijsboerderij Catsop en wandeling Elsloo

We gaan een gemakkelijke wandeling maken met lichte hellingen vanuit ijsboerderij Catsop. Na afloop van de wandeling kunnen we daar lekker ambachtelijk ijs eten dat door hun zelfgemaakt wordt. De wandeling is ook voor de minder ervaren wandelaar goed te doen.

 

 

Zondag 26 augustus: Railbiken

Het parcours bestaat uit een stuk spoorweg van +/- 6 km door de wondermooie natuur van Nat-Haspengouw. De afstand wordt in één richting afgelegd en na een pauze gaan we via dezelfde route terug. Alles in eigen tempo. Het traject loopt van Munster Bilzen tot in Gelik. Je fietst hierbij grotendeels door mooie holle wegen beschermd tegen de zon en lichte regen. Ook goed te doen bij zeer hoge temperaturen! Het parcours duurt ongeveer twee uur (inclusief een stop van een half uur halverwege).

 

De railbikes bieden plaats voor vier volwassenen. Minstens twee mensen moeten fietsen om het voertuig voort te bewegen. De andere twee zitten comfortabel in een stoel van het type "ligstoel". De snelheid van verplaatsing schommelt, naargelang de ontplooide energie, tussen 5 en 15 km/u.

 

 

Zaterdag 1 september: Klimbos Park het Plateau in Brunssum

Voor de echte durfal gaan we vandaag verschillende klimparcours afleggen in het klimbos. We kunnen hindernissen trotseren op een hoogte van 3,5 tot 7 meter, afhankelijk van de route die we kiezen. We kunnen klimmen via touwladders, lianen en houten wiebelbruggen. Via een zipline glijden we dan weer naar beneden. Er zijn 4 verschillende klimroutes met veel uitdagende elementen. Na het klimmen kunnen we nog nagenieten van onze avonturen onder het genot van een drankje op het terras.

 

 

Zondag 2 september: Amusewandeling Vaals

Vaals Amuse(ert)! – Vandaag staat een historische & kunst amusewandeling door Vaals en omstreken

op het programma. In totaal zullen we 4 locaties aandoen voor een amuse. Je zult versteld staan vande prachtige verborgen plekjes die je kunt ontdekken tijdens deze mooie luswandeling. Kortom een dagje Bourgondisch en historisch genieten in het Zuid-Limburgse Heuvelland!

 

 

Zaterdag 8 september: Bezoek Kasteelpark Born

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon. De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele parkietachtige om je heen. In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens, landschildpadden en apen. Bij een aantal verblijven wordt de voedertijd aangegeven. In het Kriebelhuis maak je kennis met onder meer diverse soorten wandelende takken, tropische kikkers, vogelspinnen, axolotls, leguanen en tropische planten. Zo kom je dus diverse dieren tegen in dit mooie park.

 

Honden zijn welkom, mits aangelijnd!

 

 

Zaterdag 8 september: Restaurant Hafenstube

Lekker uit eten, wie wil dat nou niet? Na het bezoek aan het kasteelpark zijn we natuurlijk hongerig geworden. Dus gaan we onze buikjes vullen bij het gezellige restaurant Hafenstube. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan het zijn dat we een beperktere menukaart krijgen. (Ze kunnen niet voor 20 gasten iets anders tegelijk klaar maken).

 

Uiteraard mogen ook “niet- kasteelparkgangers” aanschuiven.

 

 

Zondag 9 september: Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op deze dag zet Nederland massaal de deuren open, in 2018 met speciale aandacht voor het thema in Europa. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Op de Open Monumentendag kun je de geschiedenis tot leven zien komen!

 

 

Zaterdag 15 september: Stappen Sittard

Vanavond we elkaar op het marktplein om daarna in een van de velen kroegen die Sittard rijk is, gezellig een drankje te doen. Even relaxen en afschakelen en bijkletsen over van alles en nog wat. We bekijken ter plekke bij welk cafe we beginnen en we zien wel waar we eindigen.

 

 

Zondag 16 september: High Tea bij de Bernardushoeve

Op leuk aangeklede etageres worden heerlijke zoete en hartige lekkernijen, lekkere sandwiches en natuurlijk een welkomstdrankje en onbeperkt thee geserveerd. Een high tea om weer lekker te smullen en gezellig bij te kletsen met andere leden.

 

Na afloop kunnen we nog een korte wandeling maken in dit mooie landschap.

 

 

Zaterdag 22 september: Grieks eten Geleen

Voor sommigen van ons, die misschien in de zomer heerlijk in Griekenland vertoefd hebben, is het heerlijk nagenieten van het lekkere eten. Ook de “ik ben er niet geweest”-gangers kunnen vanavond lekker genieten van Griekse specialiteiten.

 

 

Zondag 23 september: Alpacagolf

Alpacagolf wordt gespeeld op de weide tussen de vriendelijke alpaca’s. Er zijn 12 holes, met hindernissen. Het is uiteraard de bedoeling om met zo min mogelijk slagen het parcours af te leggen. De groep die dat lukt wint. Als afsluiting kan er nog een ijsje worden gegeten bij De IJspoort.

 

 

Zaterdag 29 september: Op bezoek bij boer Frank van “Boer zoekt vrouw”

Altijd al eens een boer van het tv programma “Boer zoekt vrouw” in het echt willen bezoeken?

Dit is je kans voor een geitige belevenis!

 

De ‘beleef de geiten rondleiding’ bestaat uit:

ontvangst met koffie of thee, rondleiding langs de lammeren, melkgeiten en melkstal, van ruim 1 uur en gelegenheid tot het stellen van vragen, hoe creatiever hoe leuker!

 

Na de rondleiding volgt ‘Beleef de geiten proeverij’:

verse rauwe geitenmelk (er is een alternatief voor de niet melkdrinker), geitenlamsvlees bitterbal en verschillende soorten kaas, zoals de Goeie Geit.

 

 

Zondag 30 september: Wandelen / Fietsen over de Buitenring Parkstad

Na jaren van hard werken is het moment gekomen: de 26 km lange ringweg is bijna klaar! Een aantal delen van de Buitenring is al in gebruik genomen en iedereen heeft vast al een stuk over de nieuwe weg gereden. Voordat ook de laatste wegdelen open gaan, krijgt iedereen de kans om een kijkje te nemen op deze nieuwe autoweg.

 

 

Zaterdag 6 oktober: Rondleiding ambachtelijke stroopstokerij

Hombourgeois heeft sinds jaar en dag de familietraditie van het stroopstoken voortgezet. Elk najaar is Roy Eussen dag en nacht in de weer om de vers geoogste appels en peren te verwerken tot stroop.

Dit gebeurt op ambachtelijke wijze met een koperen ketel en houten pers. Deze stroop is niet te vergelijken met de stroop die in de supermarkt te krijgen is. Zij organiseren rondleidingen en proeverijen door de ambachtelijk stroopstokerij. Rondleiding duurt 1,5 uur

 

 

Zondag 7 oktober: Labyrint Drielandenpunt Vaals

Vanmiddag zijn wij actief op het hoogste puntje van ons koninkrijk dat in Europa ligt. We beginnen met koffie en gebalk bij Taverne de Grenssteen. Nadat we de inwendige mens versterkt hebben gaan we naar het Labyrint om rond te dolen. Na afloop van de dwaaltocht maken we een korte wandeling van 6,5 km rondom het Drielandenpunt.

 

 

Zondag 7 oktober: Uit eten Restaurant de Bokkerijder

Nadat we ons de afgelopen middag hebben geamuseerd op en rond het Drielandenpunt is het tijd om de inwendige mensen te versterken. We hebben de keuze uit een uitgebreid menu, er is dus voor ieder wat wils. Ook mensen die niet hebben deelgenomen aan de middagactiviteiten zijn uiteraard van harte welkom.

 

 

Zaterdag 13 oktober: Bioscoop Vue Kerkrade

We nemen de vroege avondvoorstelling, de meeste films beginnen om 19:00/19:15/19:30 uur.

Na afloop van de film kunnen we gezamenlijk nog wat drinken.

 

 

Zondag 14 oktober: Wokken in Hoensbroek

Niet mokken, maar lekker wokken. Deze uitspraak bestaat al jaren, maar doet het nog steeds goed bij de mensen. We kunnen 2,5 uur onbeperkt genieten van culinaire gerechten.